Welkom,

Wij geloven in het bespreekbaar maken van mentale gezondheid en PTSS.

We bieden ondersteuning voor iedereen die hiermee te maken heeft. Zowel met jezelf, thuis als in de maatschappij.


Over ons

Thuisfront is opgericht als platform voor (ex)militaire en hulpverleners, met als missie om de impact van mentale gezondheid en PTSS bespreekbaar te maken.

Omdat ik zelf te maken heb met PTSS weet ik waardat jij door heen moet en wat jij momenteel mee maakt. We streven ernaar om een warme en veilige omgeving te bieden.

Oordeel NIET,

jij draagt NIET iemands rugzak.

Je weet niet welke mentale strijd iemand elke dag moet doorstaan. Ookal zie je het niet, soms is er meer aan de hand en weet je het niet eens. Oordeel dus niet en help deze persoon.

Mijn verhaal.

Ik ben reeds 20j.actief binnen de Belgische defensie. In mijn carriere deed ik meerdere buitenlandse en binnenlandse opdrachten en oefeningen. Sinds korte tijd krijg ik ongecontroleert en lichamelijke reacties. 

Zelf voelt dit zeer onaangenaam tot zelfs angstaanvallen, wat gebeurt er met me? Wat is er met mij aan de hand. Ik nam contact op met een arts, met gevolg de uitspraak jij hebt PTSS (ptsd).

Zelf heeft het veel moeite gekost om de stap te zetten naar mentale gezondheid. Maar ben ik blij dat ik nu in behandeling ben en ik er mee aan de slag kan. Zowel met mezelf als professioneel.

Familie en ondersteuning

PTSS heb je niet alleen, ook je naaste, je familie en vrienden neem je ongewenst hier in mee. Je gedrag, is merkbaar en zichtbaar. Terwijl jezelf vecht, merken ook andere dat je niet meer dezelfde persoon bent.

The war at home.